נטוורקינג – מה זה ולמה זה חשוב כל כך להצלחת עסקים?

נטוורקינג עסקי הוא תהליך של בניית מערכת תומכת של שיתוף מידע, משאבים ושירותים בין יחידים וקבוצות בעלי עניין או מקצוע משותפים. זהו כלי רב עוצמה לא רק לקידום הקריירה, אלא גם לצמיחה אישית ופיתוח עסקי. אי אפשר להפריז בחשיבות הנטוורקינג בעולם העסקים – לא מדובר רק במה שאתם יודעים, אלא במי שאתם מכירים, וחשוב מכך, במי שמכיר אתכם!

מדוע נטוורקינג חשוב?

נטוורקינג פותח דלתות להזדמנויות עסקיות חדשות שאולי לא הייתם נתקלים בהן באופן אחר, כולל שיתופי פעולה, לידים למכירות, הזדמנויות השקעה, או אפילו לשלב הבא בנתיב הקריירה שלכם.

באמצעות נטוורקינג ניתן להרחיב את רשת התמיכה שלכם. בעלי עסקים ומנהלים רבים מרגישים מאד בודדים בעבודתם, ולעיתים קרובות אין להם מספיק גורמים שעמם ניתן להתייעץ, לשאול וסתם לשפוך את הלב. נטוורקינג מחבר אתכם עם אנשים שיכולים לספק ייעוץ, חונכות ותמיכה, שהופכת לבעלת ערך רב כאשר אתם מתמודדים עם אתגרים או זקוקים להדרכה.

באמצעות נטוורקינג, אתם יכולים ללמוד מהניסיון והמומחיות של אחרים, אם מדובר על תובנות לגבי מגמות בתעשייה, ייעוץ בניהול העסק או צוות העובדים, טיפים להתפתחות מקצועית ואישית, ועוד.

השתתפות קבועה באירועי ופעילויות נטוורקינג מעלה את החשיפה שלכם ושל העסק שלכם בתעשייה שלכם ובתחומים עסקיים רלוונטיים נוספים. נטוורקינג מזמן לכם היכרות עם אנשים בעלי מגוון רחב של מיומנויות ומשאבים שתוכלו להתחבר אליהם, מה שמועיל במיוחד לסטארט-אפים ולעסקים קטנים המחפשים שיתופי פעולה.

נטוורקינג מכריח אתכם ללמוד להציג את עצמכם ואת העסק שלכם בפני קבוצה של זרים, ולכן מתרגל ועוזר לשפר את הכישורים החברתיים ואת הביטחון העצמי שלכם. אלו כישורים סופר-חשובים בעולם העסקים, שבו אסרטיביות והיכולת להעביר מסרים בבירור הם המפתח להצלחה.

בנוסף, תהליך הנטוורקינג מאתגר אתכם לצמוח וללמוד כאנשי מקצוע, להגדיר מטרות עסקיות ואישיות ולשאוף להשיגן, ולטפח מיינדסט של שאיפה לשיפור מתמיד.

מה עושים בנטוורקינג?

ברוב המסגרות מתקיימים מפגשים קבוצתיים לצד מפגשים אישיים. המפגשים יכולים להתבצע פנים-אל-פנים או אונליין, בהתאם לחוקי המסגרת או הפלטפורמה. המפגשים הקבוצתיים לרוב מובנים, ומורכבים מפתיח קצר של מנהל הקבוצה, הצגת חברים חדשים וותיקים, ולאחר מכן הצגה עצמית קצרצרה של כל אחד מהנוכחים, בזה אחר זה. קבוצות רבות מוסיפות גם חלק במפגש המוצג להצגה ארוכה יותר של נושא או עסק של אחד המשתתפים, הנקבע מראש. המפגשים הקבוצתיים מסתכמים לרוב בסיכום הערכים שנתנו חברי הקבוצה זה לזה, המלצות זה על זה, וכד’.

בהמשך למפגשים הקבוצתיים, נקבעים בין המשתתפים המעוניינים בכך מפגשים אישיים בהם ניתן להעמיק את ההיכרות זה עם זה, לבנות בסיס לשיתופי פעולה, וכו’.

פלטפורמות נטוורקינג רבות מספקות כלים נוספים לחברים בהן, כולל אתר, אפשרות פרסום לכל חברי הקבוצה, קבוצות ווטסאפ, קבוצות מקצוע ייעודיות, ועוד ועוד.

טיפים לנטוורקינג אפקטיבי:

  • היו אמיתיים – גשו לנטוורקינג עם נכונות לבניית מערכות יחסים, לא רק להשגת ערך מן האחרים. קשרים אמיתיים נוטים יותר להניב תוצאות מועילות לכל הצדדים המעורבים.

 

  • הכינו “נאום מעלית” – במפגשי נטוורקינג יהיה עליכם להציג ולתאר באופן תמציתי ומשכנע מי אתם ומה אתם עושים, ולעיתים קרובות גם למה כדאי לרכוש מכם מוצרים ושירותים ובמה אתם עולים על אחרים בתחומכם. אנו מציעים קורס אונליין חינמי לבניית נאום מעלית מוצלח.

 

  • הקשיבו יותר ממה שאתם מדברים – הפגנת עניין אמיתי באחרים והקשבה למה שיש להם לומר עוזרת לבנות קרבה והבנה, מניחה את הבסיס למערכת יחסים מקצועית חזקה.

 

  • פולואו-אפ (מעקב) – לאחר פגישה עם מישהו חדש, שלחו לו הודעה או אימייל כדי להביע את הערכתכם, להודות להם על זמנם ולדון בהזדמנויות פוטנציאליות לשיתוף פעולה.

 

  • שמרו על קשר – נטוורקינג לא מתבצע רק כדי לפגוש אנשים חדשים, אלא גם לשמירה על קשרים קיימים. צרו קשר מדי פעם עם האנשים שהכרתם במפגשים, אפילו רק כדי לשתף מאמר מעניין או להגיד שלום.

 

נטוורקינג עסקי הוא מרתון, לא ריצת מאה מטר. מדובר בבניית מערכות יחסים ארוכות טווח המבוססות על כבוד הדדי ותמיכה. אם תיכנסו לעניין עם כנות, פתיחות ונכונות לעזור לאחרים, תסללו עבור עצמכם את הדרך לבניית רשת מקצועית משגשגת שיכולה למנף באופן משמעותי את העסק שלכם ולהגדיל את המכירות שלכם.

איך מתחילים לעשות נטוורקינג כשחדשים בעולם העסקים?

זה אולי נשמע קצת מרתיע, אבל דווקא למי שחדש בתחום או שפתח עסק חדש זה עתה נטוורקינג היא מיומנות חיונית שיכולה לתרום באופן משמעותי להצלחה המקצועית שלכם.

התחילו בניתוח היעדים שלכם – מה אתם שואפים להשיג באמצעות נטוורקינג. האם אתם מחפשים תמיכה וחונכות? הזדמנויות עסקיות? או מקווים ללמוד עוד על התחום שלכם? יעדים ברורים יכולים להנחות את מאמצי הנטוורקינג שלכם ולעזור לכם לבחור את המסגרות והפלטפורמות הנכונות.

ישנם המון רשתות נטוורקינג, אירועים, סמינרים, וובינרים ומפגשים הרלוונטיים לכל תחום, כולל פלטפורמות אונליין, פורומים ספציפיים לתעשייה ואיגודים מקצועיים, קבוצות עירוניות, קבוצות לסוגי אוכלוסייה מסויימים (נשים, מעל גיל 50, וכד’), ועוד. איכות הפעילות חשובה מן הכמות – בחרו את המסגרת שבה סביר שתפגשו אנשים רלוונטיים ליעדים שלכם.

וודאו שהפרופילים שלכם ברשתות החברתיות מקצועיים, מעודכנים, ממותגים ומבטאים בבירור מי אתם ומה אתם מציעים. זה כולל תמונה מקצועית, ביו מתאים והצגת ההישגים וההצלחות שלכם.

התחילו בקטן – אם אירועים גדולים מרגישים מציפים ומעוררי חרדה, התחילו במפגשים קטנים ואינטימיים יותר, שבהם קל יותר לנהל שיחות מעמיקות ויש פחות זרים סביבכם.

תרגול יהפוך גם אתכם למומחים לנטוורקינג – ככל שתצרו יותר קשרים, כך זה יהפוך להיות קל יותר. ראו בכל אינטראקציה הזדמנות ללמידה.

היו סבלניים – בניית רשת בעלת ערך לוקחת זמן. התמקדו בבניית קשרים אמיתיים במקום בכמות גדולה של קשרים

טעויות נפוצות בנטוורקינג – מה לא לעשות?

נטוורקינג יכול להיות מורכב, במיוחד בהתחלה, וקל למעוד בדרך ללא הבנה ברורה של התרבות המקובלת. הנה כמה טעויות נטוורקינג נפוצות שכדאי להימנע מהן, כדי להבטיח שהמאמצים שלכם יובילו לקשרים פוריים ומתמשכים.

אחת הטעויות המשמעותיות ביותר היא לא להיות אותנטי. הניסיון להציג את מה שאתם חושבים שאחרים רוצים לראות ולא את העצמי האמיתי שלכם לרוב ברור לאחרים ופוגע באמינות ובתדמית שלכם. קשרים אמיתיים בנויים על אמון ואותנטיות, ולכן חשוב להיות עצמכם.

אם תגיעו לנטוורקינג בגישה של “מה יוצא לי מזה?”, אחרים ירגישו זאת ואתם עלולים לקבל תגובות שליליות ו/או לא להשיג את מטרותיכם. נטוורקינג יעיל הוא הדדי. התמקדו באופן שבו אתם יכולים לעזור לאחרים באותה המידה שהם יכולים לעזור לכם. חשבו כיצד תוכלו להוסיף ערך לאנשים שפגשתם, בין אם באמצעות שיתוף ידע, הצעת תמיכה, הפניות או חיבורים לאחרים ברשת שלכם. גישה זו מטפחת מערכות יחסים חזקות ומשמעותיות יותר.

אם לא תעשו פולואו-אפ למפגשים שלכם עם אנשים חדשים, רוב הסיכויים שתחמיצו הזדמנויות רבות. הודעה פשוטה המביעה את תודתכם ואת הנאתכם מהמפגש עם אותם אנשים יכולה לסייע מאד לשמור על קשר חי ופורה.

אי הקשבה יכולה להזיק. נטוורקינג עוסק בהקשבה לא פחות מאשר בהצגת הדברים החשובים לכם. הקשבה פעילה מוכיחה את העניין שלכם באחרים ועוזרת לזהות תחומי עניין משותפים והזדמנויות לשיתוף פעולה.

כניסה לאירועי נטוורקינג או אינטראקציות אישיות במסגרת הנטוורקינג ללא הכנה מוקדמת עלולה להוביל להחמצת הזדמנויות.

הניסיון להתחבר לכולם יכול להיות מתיש ולא פרודוקטיבי. היו אסטרטגיים לגבי מאמצי הנטוורקינג שלכם, והתמקדו ביחידים ובקבוצות שתואמים את המטרות והערכים המקצועיים שלכם.

כיצד ניתן למדוד את ההצלחה של מאמצי הנטוורקינג שלנו?

מדידת ההצלחה של מאמצי הנטוורקינג חשובה להבנת התשואה על הזמן וההשקעה שלכם בבניית מערכות יחסים. בניגוד למדדים פשוטים יותר במכירות או בשיווק, הצלחה של נטוורקינג יכולה להיות נסתרת ומצטברת.

העריכו את העומק והרלוונטיות של הקשרים שיצרתם. לא מדובר רק בכמות האנשים שאתם פוגשים, אלא גם בפוטנציאל לקשרים מקצועיים משמעותיים. אסטרטגיית נטוורקינג מוצלחת מובילה ליצירת קשרים עם אנשים התואמים את המטרות והערכים המקצועיים שלכם.

עקבו אחר מספרי הצעות העבודה, שיתופי הפעולה, הפניות לקוחות או הזמנות להרצות באירועים הנובעים ישירות ממאמצי הנטוורקינג שלכם. מדד משמעותי להצלחה הוא מספר הפניות שאתם מקבלים, המצביע לא רק על חוזק מערכות היחסים שלכם, אלא גם על הביטחון שיש לקשרים שלכם ביכולות ובמקצועיות שלכם.

משוב ישיר ממשתתפים אחרים במסגרת שלכם, בין אם מדובר בשבחים על התובנות שלכם, תודה על עזרתכם או הצעות בונות, יכול לספק הבנה למידת השפעה שלכם במסגרת הנטוורקינג שאתם חברים בה. שימו לב לתגובות ולהודעות שמכירות בערך שאתם מביאים לאחרים.

חשבו על מה שלמדתם באמצעות מאמצי הנטוורקינג שלכם וכיצד זה תרם להתפתחות המקצועית שלכם. זהו ערך קשה לכימות אך משמעותי מאד לקידום הקריירה או העסק שלכם.

מדד סובייקטיבי יותר הוא רמת שביעות הרצון והביטחון שלכם מפעילויות הנטוורקינג. אם אתם חשים שיפור בשילוב שלכם בקהילה המקצועית שלכם ובטוחים יותר בכישורי הנטוורקינג שלכם, זהו סימן להצלחה.

בקיצור, נטוורקינג אפקטיבי הוא השקעה לטווח ארוך. תוצאות מיידיות עשויות להיות קטנות, אך ההשפעה המצטברת על הקריירה או העסק שלכם יכולה להיות משמעותית. נטוורקינג הוא כלי המשמש כזרז להתפתחות אישית ומקצועית כאחד. היתרונות שלו משתרעים הרבה מעבר לרווחים המיידיים של הזדמנויות עבודה או לידים, וכוללים צמיחה, למידה והעשרה בממדים שונים של הקריירה והחיים האישיים של האדם. נטוורקינג עם עמיתים ומובילים בתחומכם חושף אתכם לרעיונות, שיטות עבודה וטכנולוגיות חדשות. שיחות יכולות לחשוף תובנות וידע חדשים. נטוורקינג יכול לפתוח דלתות להזדמנויות שאינן מפורסמות בפומבי, כגון משרות פתוחות, עבודות ייעוץ או פרויקטים משותפים. הזדמנויות אלה יכולות להניע את הקריירה שלכם קדימה או לנווט אותה לכיוון חדש ומלהיב. מנטורים בתחומכם או בעסקים באופן כללי שאתם פוגשים בנטוורקינג יכולים להציע הדרכה, ייעוץ ומשוב המסייעים להתמודד עם אתגרי הקריירה וקבלת החלטות אסטרטגיות. באמצעות אינטראקציות ושיתופי פעולה עם אחרים, תוכלו ללמוד מיומנויות חדשות או לחדד מיומנויות קיימות, להגדיל את הנראות והמוניטין שלכם בתחומכם ובתחומים נוספים משיקים, להרחיב נקודות מבט ולשפר את הכישורים החברתיים שלכם.

אז היו פרואקטיביים – לימדו כיצד לעשות נטוורקינג יעיל ואיכותי. סדנת נטוורקינג נהדרת ומקיפה של עופר רשף מציעה את כל הידע ומתרגלת את כל המיומנויות הדרושות לנטוורקינג שיביא לכם ולאחרים תועלת. השאירו פרטים בתחתית העמוד או צרו עמנו קשר למידע נוסף ולהזמנת הסדנה.

סרטונים - נטוורקינג

ריאיון בתוכנית “המקצוענים” ערוץ 10

הרצאה בנושא נטוורקינג
שיחת חולין כמקדמת עסקים

פוסטים נוספים

הרצאות לחברות הייטק

הרצאות לחברות הייטק

חברות הייטק נושאות במקרים רבים את הדגל לאופן הניהול הנכון של החברה הן מול גורמים חיצוניים והן מול העובדים. הסיבה לכך היא שמנהלי החברה כל

קרא עוד »