סטוריטלינג – לספר סיפור

בעולם עסקי ותחרותי אומנות סטוריטלינג אינה שמורה רק לאנשי שיווק ומכירות. כיום מנהלים, עובדים, בעלי עסקים ולמעשה כל מי שרוצה להצליח נדרש לפתח יכולת משוכללת זו של העברת מסרים – בפרזנטציות, בישיבות ובפגישות.

מספרי הסיפורים מלווים אותנו משחר ההיסטוריה, וישנם סיפורים שמלווים את האנושות זה אלפי שנים. סיפור סיפורים הוא מיומנות אחת מתוך מכלול גדול של מיומנויות ויכולות בעולם הפרזנטציה.

קיימת משמעות רבה לאופן בו מעבירים מסרים שחשובים לכם, וצריך לדעת לספר סיפור. סטוריטלינג עסקי עושה שימוש בטכניקות נרטיביות כדי להעביר מסר, לשתף ערכים או להציג רעיונות באופן מרתק ובלתי נשכח לקהל. זוהי גישה אסטרטגית שעסקים משתמשים בה כדי להתחבר לקהל שלהם ברמה הרגשית, ולהפוך את המסר שלהם ליותר ניתן להזדהות ולהשפעה. 

בניגוד לשיטות שיווק מסורתיות שעשויות להתמקד בתכונות או במפרטים של מוצר או שירות, סטוריטלינג מתמקד ביצירת נרטיב שהמאזינים יכולים לראות בו את עצמם, ובכך לפתח קשר עמוק יותר עם המותג. חשיבותו של סיפור סיפורים עסקי טמונה ביכולתו לבדל את המותג שלכם בשוק צפוף עם תחרות גבוהה. 

סיפורים יכולים להאניש מותג, ולהפוך אותו לנגיש ואמין יותר. החיבור הזה הוא קריטי בשוק של היום, שבו הצרכנים מופצצים באינספור פרסומות מדי יום, במגוון רב של פלטפורמות. סיפור משכנע יכול לבלוט דרך הרעש, ללכוד תשומת לב, ולהישאר בזיכרון של הקהל הרבה יותר זמן מאשר מסרים שיווקיים קונבנציונליים. 

סטוריטלינג יכול לשפר באופן משמעותי את יעילות השיווק על ידי בניית נאמנות למותג – סיפורים שמדברים לקהל יכולים לטפח תחושת נאמנות, מכיוון שהצרכנים מרגישים חיבור אישי עם המותג. אנשים נוטים גם יותר לזכור מידע כאשר הוא מוצג כחלק מסיפור.  סיפור טוב מזמין אינטראקציה, בין אם באמצעות שיתופים במדיה החברתית, תגובות או דיונים, מה שמגביר את העניין במותג ותחושת הקשר של הלקוחות או הצרכנים אליו. בנוסף, קשרים רגשיים יכולים להניע החלטות רכישה. סיפור שתואם את ערכי הקהל יכול להניע אותו לבחור מותג אחד על פני אחר. 

בשל כל הנ”ל, חשוב כל כך שמנהלים, אנשי מכירות ושיווק ישלטו במיומנויות סיפור סיפורים כדי להעביר את המסרים שלהם בצורה יעילה יותר.

מהם מרכיבי המפתח של סיפור עסקי אפקטיבי?

סיפור עסקי אפקטיבי כולל הרבה יותר מסתם התחלה, אמצע וסוף. הוא דורש אלמנטים ספציפיים שמשפיעים על קהל השומעים, מעבירים את המסר המיועד, ובסופו של דבר מניעים את הקהל לפעולה או משנים את תפיסתו. להלן המרכיבים המרכזיים המרכיבים סיפור עסקי אפקטיבי:
 
1. דמויות שניתן להתחבר אליהן: כל סיפור משכנע זקוק לגיבור שהקהל יוכל להתחבר אליו. בסיפור עסקי, זה יכול להיות מייסד החברה, עובד או לקוח מרוצה. המסע של הדמות צריך לשקף את האתגרים או השאיפות של קהל היעד.
 
2. קונפליקט או אתגר ברור: ליבו של כל סיפור הוא הקונפליקט או האתגר העומד בפני הגיבור. בהקשר עסקי, זה יכול להיות צורך שוק, מאבק אישי ליצור משהו חדשני או להתגבר על מכשול משמעותי. הדגשת הקונפליקט עוזרת ליצור מתח ועניין, וגורמת לקהל לרצות לראות כיצד הוא נפתר.
 
3. אותנטיות: אותנטיות היא קריטית בסיפור עסקי. הסיפור צריך להיות אמיתי וכן, ולשקף חוויות ורגשות אמיתיים. סיפורים אותנטיים בונים אמון ואמינות עם הקהל ומאפשרים הזדהות.
 
4. פנייה רגשית: סיפורים אפקטיביים מעוררים רגשות. בין אם מדובר בהשראה, שמחה, אמפתיה או הפתעה, האלמנט הרגשי בסיפור הופך אותו לבלתי נשכח ויכול להשפיע על התפיסות והפעולות של הקהל. התאמת המשיכה הרגשית כך שתתאים לערכים ולצרכים של הקהל יכולה לשפר משמעותית את ההשפעה של הסיפור.
 
5. מסע ברור: סיפור עסקי מרתק משרטט מסע ברור מהמצב הראשוני דרך הסכסוך או האתגר ועד לפתרון. מסע זה, המאופיין בצמיחה, גילוי או שינוי, שומר על מעורבות הקהל ומדגים את הערך או השינוי שהמותג שלך מציע.
 
6. פתרון מספק: הפתרון קושר את הסיפור, ומספק תוצאה ברורה או פתרון לסכסוך שהוצג קודם לכן. בסיפור עסקי, ההחלטה מציגה לעתים קרובות את ההצלחה שהושגה באמצעות שימוש במוצר או השירות, את ההשפעה של המותג על קהילה מסויימת, או הישג משמעותי.
 
7. מוסר השכל (טייק אוויי): סיפור עסקי אפקטיבי משאיר את הקהל עם מוסר השכל או ערך ברור. זה יכול להיות לקח שנלמד, תובנה חשובה, קריאה לפעולה, ועוד. המסקנה צריכה להיות מותאמת למטרת הסיפור, לעורר השראה, לחנך או להניע את הקהל.
 
8. תיאורים ודימויים מלאי חיים: שימוש בתיאורים ובדימויים מלאי חיים יכול לעזור להפיח חיים בסיפור ולהפוך אותו למרתק יותר וקל יותר לעיכול עבור הקהל. השפה התיאורית מעצימה את הקשר הרגשי והחושי לסיפור.
 
שילוב האלמנטים הללו ונוספים יכול להפוך את הנרטיבים שלכם למרתקים, מעוררי הזדהות ויעילים יותר בהשגת יעדיכם. בין אם מדובר בשיווק, תקשורת פנימית או מנהיגות, שליטה באמנות הסיפור עם אלמנטים מרכזיים אלה יכולה לשפר באופן משמעותי את האופן שבו המסרים שלכם מתקבלים ומפעילים את הקהל שלכם.

אז איך עושים את זה?

בסיפור יש קו מנחה רגשי. המאזינים יכולים לעקוב אחר קשת השינוי של הרכיבים בסיפור. בסיפור המסופר בסיטואציית עבודה – בראיון עבודה, במהלך פרזנטציה, תוך פטפוט עם לקוחות פוטנציאליים – יש להעביר מסר מובן, תמציתי ומעורר השראה.

כשאתם מספרים סיפור למטרה עסקית, הדבר הראשון לעשות הוא להבין כיצד הוא יסתיים. איזו פואנטה אתם מתכוונים להוכיח? איזה מוסר השכל ממחיש הסיפור שלכם? איזה מוטו אתם רוצים שיהדהד בראשי המאזינים, ויקרא לו לפעול בעתיד? 

המסגרת בה נבצע סטוריטלינג – יכולה להיות פרונטלית או אונליין, במגוון סיטואציות. למשל:

שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

  • למשך כמה זמן תינתן לי רשות דיבור?
  • כמה מאזינים יאזינו לי?
  • על איזה נושא רלוונטי יסכימו כל המאזינים שלי?
  • כיצד יוכלו המאזינים שלי להתרשם ממני, אם הם כבר יכירו אותי?
  • אילו התנגדויות או טענות יוכלו להיות למאזינים שלי לגבי המסר שלי או לגבי היותי מעביר המסר?
  • האם אני מנסה לשנות את אחת מהגישות או מהאמונות של המאזינים שלי?
  • האם אני מנסה לחזק את אחת מהגישות או מהאמונות של המאזינים שלי?
  • האם המאזינים שלי להוטים לנושא שלי, אדישים כלפיו או מפוחדים בגללו?

ככל שתתבצע חשיבה עמוקה יותר על הסיפור – עם מי בדיוק אנו מדברים ומה אנו רוצים מהם, כך יותר סביר שתעניינו את הקהל שלכם, תרתקו אותו, תגרמו לו לחשוב ולפעול, תספקו לו מידע שיעריך לשמוע או אפילו יקבל בזכותו השראה.

סטורי טלינג

הסטוריטלינג - הסיפור כסצינות

  • את הסיפור שלכם יש לספר בסדר הגיוני, סצינה אחרי סצינה, כאילו הדברים קורים כאן ועכשיו. חשוב לעשות זאת באמצעות שילוב חמשת החושים, המפתח להמחשת רגעים המופיעים בסיפור שלכם. אתם מחדירים לתודעה וללב המאזינים שלכם מראות, צלילים, ריחות וטעמים. זו הדרך להפוך את הסיפור שלכם לזכיר ונוגע יותר ברגשותיהם. 

    מראה – זִכרו כמה מראות חיצוניים של אנשים, של מקומות ושל דברים עוררו בכם תגובה מהבטן.

    צלילנימת קולו של מישהו,  האווירה בחדר, המוסיקה הנשמעת למרחקים וצלילים אחרים מהווים טריגרים למצב הרוח.

    ריח – אל תשכחו עד כמה ריח יכול לעורר רגשות וזכרונות.

    טעם – טעם יכול להיות אפילו אינטימי וזכיר אפילו יותר מריח.

    תחושה פיסית – פרטים אודות תחושות הגוף שלכם או של גיבורי הסיפור.

שילוב "השיחה" בסטוריטלינג

אחד האלמנטים החשובים בסטוריטלינג הוא מה שאנחנו מכנים “השיחה” – דיאלוג המתנהל בקול בין הדמויות שלכם, ודיאלוג פנימי או הרהורי לב. 

סטוריטלינג

פתיחת הסטוריטלינג - הסיפור

מרבית הסיפורים הקלאסיים מורכבים מחמישה חלקים. שני החלקים הראשונים הם ההעמדה ו-האירוע המכונן

ההעמדה (אקספוזיציה) מגדירה את גיבור הסיפור, ומציגה את המצב כפי שהיה לפני שהחלו הדברים להשתנות. בהעמדה יש לציין רק פרטים שהם רלוונטיים להמשך הסטוריטלינג ומסייעים להבין אותו.

האירוע המכונן הוא האירוע שדוחף את הסיטואציה ואת הסיפור קדימה, הפעם הראשונה שמופיעה דרמה. משהו קורה פנימית או חיצונית אצל גיבור הסיפור – בתוך ראשו, למשל: הוא מזהה שנכשל או שיש לו הארה לגבי האופן בו עליו לנהל פרוייקט; או משהו חיצוני, למשל: הוא מקבל קידום או מפוטר. זהו אירוע אשר מדרבן את הגיבור לתת, לקבל או לעשות משהו חדש. פעמים רבות, לאחר האירוע המכונן הגיבור יגיע להחלטה כגון: “הגיע הזמן לעשות שינוי”, או: “אני חייב לעשות משהו…”. 

לב הסיפור

לב הסטוריטלינג – הסיפור הוא החלק השלישי בסיפור קלאסי. זהו הזמן שבו הגיבור שוקד על מטרתו, מזנק קדימה ומתמודד עם מכשולים ועם עיכובים, זה המקום שבו העלילה מתפתחת. בלב הסטוריטלינג מתקיימים הדיאלוגים. הגיבור מתמודד עם עליות ומורדות, עם רגשות ותחושות. מעמיקה ההשקעה הרגשית שלו בסיטואציה. לב הסטוריטלינג הוא זה שמוביל אותנו לתפנית הגדולה בסיפור, שבה אנחנו סוף סוף מגיעים לתובנה או שינוי כלשהם. 

סיום הסיפור

האירוע המשמעותי ושורת המחץ/ המסקנה/ המסר המרכזי הם החלקים הרביעי והחמישי של הסיפור שלכם, ומהווים את סופו. האירוע המשמעותי הוא השיא בסטוריטלינג, הרגע שבו חלה בסיפור תפנית גדולה לעבר הסיום, הרגע שבו הגיבור סוף סוף מגיע להצלחה, לכישלון, לתגלית או להתפכחות. האירוע המשמעותי מעביר את מסר הסטוריטלינג, את מוסר ההשכל שלו, ומוביל אותנו לשורת המחץ. 

מעוניינים לקבל פרטים על סדנת סטוריטלינג בארגון שלכם? כל הפרטים כאן

פוסטים נוספים

הרצאות לחברות הייטק

הרצאות לחברות הייטק

חברות הייטק נושאות במקרים רבים את הדגל לאופן הניהול הנכון של החברה הן מול גורמים חיצוניים והן מול העובדים. הסיבה לכך היא שמנהלי החברה כל

קרא עוד »